Dagens musikkanbefaling - Solefald

"Hva ønsker du deg til jul?" sa mormor.
Herom dagen tok jeg og min kjære mormor oss en tur til kjøpesenteret i Gjøvik for å finne ut akkurat dette.

Vi vandret bort til butikken jeg alltid vandrer til først, nemlig Platekompaniet.
Jeg er en av de få som fortsatt kjøper plater. Selvom det er enklere, og ikke minst billigere å laste ned (fyfy) eller lytte på Spotify. Artistene og bandene du liker tjener ikke en dritt på at du laster ned, de tjener pittelitt på Spotify, men vil du virkelig støtte de, kjøper du plater, merch o.l. og drar den late rævva di ut på konserter. Hvis folk fortsetter å laste ned, går snart alle artister konk!Men det var vel egentlig ikke det jeg skulle snakke om!

Mormor og jeg var ankommet denne fantastiske butikken, og jeg hadde allerede pekt meg ut en plate jeg har sikla en del på.
Nemlig Solefalds album Norrøn Livskunst.

Solefald er et norsk avant-garde metal-band, som er en undersjanger av heavy metal, med opprinnelse fra Sentral-Europa på begynnelsen av 1980-tallet. Ordet avant-garde er fransk og betyr «fortropp», og avant-garde metal er en betegnelse på heavy metal musikk som er radikal, eksperimentell og nyskapende. Bruk av nye lyder, instrumenter og sangstrukturer kjennetegner sjangeren. Avant-garde metal er hele tiden er nyutviklende og går et steg videre og bryter nye grenser.

Solefald er et gammelt nordisk ord for solnedgang, og er tatt fra et maleri av Theodor Kittelsen.
Låtene på albumet, Norrøn Livskunst, blir sunget på høgnorsk. Høgnorsk er en tradisjonell variant av det ene av de to skriftmål i Norge. Den følger grunnleggeren Ivar Aasens prinsipp om en historisk skrivemåte.

Sangene jeg har valgt er "Song til Stormen", rett og slett fordi det er en herlig låt som gir meg skikkelig vikingvibber!
"Som skog i storm frå jøkulfjell, syng, sjel, og kjenn deg djerv og sterk!"

 


Sang nr. 2, "Vitets Vidd I Verdi", valgte jeg fordi den er utrooooolig fengende,
og starten gir meg gåsehud hver gang, takket være en fantastisk kvinnevokal!

2 kommentarer

Varda

Dato: 16.12.2012 Klokken: 16:14

Må sjekke ut mer av disse. Er faktisk veldig sjeldent jeg sjekker ut musikkanbefalinger, men dette fikk en sjanse. Me like.

The Apocalyptic Doll

Dato: 29.01.2013 Klokken: 14:38

Veldig interessant blogg du har!

Trenger litt ny musikk, så disse sangene skal jeg definitivt sjekke ut. :)

~ Abashed the Devil stood and felt how awful goodness is.
Therese Von Turunen

21, Gran

Jeg er en merkelig, mystisk skapning og en smule geeky. Musikkentusiast, sier ikke nei til en skikkelig headbangkonsert, som tar helt av og resulterer i at man ikke greier å snu hodet på to uker.

bloglovin
hits